Cu feribotul din Igumenița către Corfu, în condiții de pandemie

În Corfu am ajuns, după cum este normal la o călătorie cu mașina, cu feribotul.

Către Corfu, cel mai scurt drum cu feribotul se face din Igumenița (Igoumenitsa). Am cumpărat bilete online pentru că în această perioadă este o reducere substanțială de pe kerkyralines.com. Dar pot fi cumpărate și direct din portul turistic. Atenție, online nu mai pot fi cumpărate bilete cu două ore înainte de plecare.

Ca idee, biletele dus-întors, doi pasageri și o mașină, au costat aproximativ 64 de Euro. Fără reduceri, prețul este cam 110 Euro. Deci am avut noroc de o reducere substanțială.

Călătoria efectivă durează aproximativ 2 ore, plus timpii de îmbarcare și debarcare. La feribot trebuie să vă prezentați cu cel mult 30 de minute înainte de ora plecării.

La programarea online pot fi alese orele de plecare și de întoarcere, conform programului de vacanță al fiecăruia.

Accesul la bord cu mașina a fost unul extrem de facil, a fost scanat codul de bare de pe ecranul telefonului iar apoi am fost direcționat de personal unde și cum să parchez mașina.

În condiții de pandemie se aplică anumite restricții la bordul feribotului. Cum ar fi completarea formularului epidemiologic, cum este și cel de pe la noi, numai că acesta este în limbile greacă și engleză. Pe care, sincer, nu ni l-a cerut nimeni.

De asemenea, este obligatorie purtarea măștilor de protecție atât în spațiile închise cât și pe punte, în aer liber. Restricție care nu a fost luată în seamă de majoritatea călătorilor. Dar niciun membru al echipajului nu stătea să facă poliție sanitară, asta e clar. Pe de altă parte, toți membrii echipajului purtatu mască de protecție.

Călătorie plăcută, pe o mare calmă, cu ceva răcoritoare, unii chiar bere, consumate de la restaurantul feribotului. Timpul a trecut destul de repede iar orașul Corfu văzut de pe feribot arată chiar spectaculos, ca o adevărată citadelă.

Câteva imagini din timpul călătoriei de la Igoumenitsa către Corfu, în continuare.