La Cetatea Brasovului

Cetatea Brasovului

Imi cam place sa vizitez castele, cetati sau orase medievale, si cred ca unii dintre voi deja cunoasteti acest lucru. Oriunde merg cu masina, daca vad o cetate sau un orasel care imi place cum arata, ma abat neaparat din drum si incerc sa le vizitez, macar si pentru cateva zeci de minute. De altfel, este visul meu sa vad cat mai multe astfel de obiective turistice din toata Europa. Bineinteles, fara a le uita pe cele de la noi din tara.

Am vrut sa vizitez Cetatea Brasovului la inceput de februarie dar fara succes. Era inchisa publicului larg. Am batut atunci in poarta si nu mi-a raspuns nimeni. Mi-am zis sa mai fac o incercare in weekend-ul ce tocmai a trecut, de data asta reusind sa trec in curtea interioara, insa numai pentru jumatate de ora, pentru ca inca nu s-a dat startul sezonului turistic in Cetate.

Ceea ce mi se pare totusi un pic aiurea, pentru ca sunt sigur ca s-ar gasi vizitatori si pe timpul iernii. La fel de bine s-ar putea sa ma insel, ratiunile economice fiind totusi componente esentiale ale societatii in care traim. Poate nu se justifica sa platesti in aceasta perioada ghizi sau persoane care sa se ocupe de ordine si intretinere daca nu sunt destui vizitatori.

Asa ca, mi-a ramas doar sa ma plimb alaturi de familie prin curtea interioara si sa fac cateva instantanee. Am urcat putin si in salonul medieval, transformat acum intr-un restaurant nu prea pe gustul meu. In sensul ca nu avea mai nimic medieval in amenajari. Arata mai degraba a salon ieftin de nunti.

Ramane sa ma intorc mai la vara, sa vad daca sunt organizate acolo muzee, expozitii sau chiar evenimente cu tematica medievala.

Mai multe imagini de la Cetatea Brasovului…