Prin Colmar

Daca esti in Alsacia, trebuie neaparat sa treci si prin Colmar, un orasel la fel de frumos ca Strasbourg din punctul meu de vedere. Macar pentru o zi daca nu ai mai mult timp la dispozitie, cum am facut si noi de altfel. Nu v-as recomanda sa-l vizitati in aceeasi zi cu Strasbourg-ul, desi este foarte aproape de acesta – 75 de km distanta, nu veti avea timp. Sunt prea multe lucruri frumoase de vazut in ambele orase. Rezervati-va o zi doar pentru Colmar, merita din plin.

Dupa ce am lasat masina intr-o parcare subterana, am plecat la plimbare pe stradutele lui pietruite cu case vechi. Nu stiu cum se face, prima straduta pe care am intrat a fost Rue de la Boulangers, pe care erau multe patiserii si cofetarii. Normal, nu am mai rezistat si am intrat in una dintre ele, de unde am plecat cu un pachetel de 6 macarons (10 Euro). Reteta turistica este aceeasi ca peste tot: terase, cafenele, artisti stradali, muzica, magazine cu suveniruri, cofetarii, patiserii…

In drumul nostru catre cartierul Mica Venetie am trecut si prin piata acoperita a orasului, unde am vazut o multime de produse traditionale alsaciene, de la branzeturi si pana la cele din carne. Preturile de acolo mi s-au parut chiar ok.

La un moment dat a inceput ploaia, asa ca am hotarat sa ne retragem intr-un barulet. Unde am mancat o foarte buna „Tarte flambée„, un produs traditional alsacian, un fel de pizza cu blat subtire, smantana, ceapa si sunca. Normal, am stins-o cu o bere alsaciana.

tarta

Dupa ploaie, am continuat sa ne plimbam pe stradutele orasului, usor, de voie, la pas. Bineinteles, puteti vizita cateva muzee interesante in Colmar, unul dintre ele fiind dedicat sculptorului Bartholdi, cel care a facut Statuia Libertatii de la New York. De altel, o varianta mai mica a acesteia poate fi vazuta la intrarea in oras. De asemenea, va puteti plimba cu barca pe canalele Micii Venetii.

Aproape de Colmar este si Cetatea Haut-Koenisburg, pe care va recomand sa o vizitati.

Cateva imagini din frumosul oras Colmar, in continuare.