Pe Krippenstein la 2100 de metri, deasupra lacului Hallstatt

In ultima zi de vacanta am decis sa urcam la „5 degete” pe varful Krippenstein (2100 metri) din masivul Dachstein, aflat in zona Salzkammergut. Nu am fi avut timp sa urcam pe jos, nici nu am fi facut-o, ci am ales telecabinele care pleaca din oraselul Obertraun, situat foarte aproape de Hallstatt.

Exista tot felul de variante de bilete pentru urcat pe munte, in functie de atractia turistica pe care vrei sa o vezi. Pe langa plimbarea pana la platforma „5 fingers”, de unde poti vedea panorama lacului Hallstatt, poti vizita Pestera Mamut, Pestera de Gheata sau Pestera  Koppenbrüller. Preturile nu sunt deloc mici, de exemplu pentru o calatorie cu toate cele trei telecabine am platit aproximativ 65 de Euro (2 adulti si un copil). Pentru varianta all-inclusive platesti cam 94 de Euro (2 adulti si un copil). O lista a preturilor gasesti aici.

Cu telecabinele am urcat destul de repede pe munte, circula cu o regularitate de 15 minute si au o capacitate de 60 de persoane. Asa ca nu am asteptat foarte mult, in aproximativ 50 de minute ne plimbasem deja cu toate trei (Baza-Schonbergalm, Schonbergalm-Varf, Varf-Gjaidalm si inapoi Gjaidalm-Varf). Desi am luat-o si pe cea de-a treia, ne-am dat seama ca nu prea aveam ce face pe acolo, asa ca ne-am intors din nou imediat cu telecabina pe Varful Krippenstein.

Mai intai am luat masa la cabana Lodge, pentru ca era deja pranzul si nu mancasem mai nimic. Plus o bericioaica pentru intremarea puterilor si mai ales pentru ca era foarte cald. Apoi ne-am plimbat linistiti pe cararea (asfaltata!!!) care ducea catre platforma „5 degete”, admirand peisajele din jurul nostru dar si pe cei care se dadeau cu parapantele prin vazduh.

Plimbarea pana la platforma „5 degete” nu dureaza mai mult de 30 de minute. Acolo poti vedea o frumoasa panorama a lacului Hallstatt inconjurat de munti.

A fost o zi extrem de frumoasa, calduroasa, desi nu tocmai prielnica pentru poze, pentru ca aerul nu era tocmai limpede. Insa tot am surprins o multime de imagini cu peisajele frumoase de acolo.