Vacanță în Dolomiți – Seri liniștite la bisericuța San Giovanni din Ranui, în Val Di Funes

Unul dintre locurile noastre preferate din vacanța în Dolomiți a fost cu siguranță în Val Di Funes, la bisericuța San Giovanni din Ranui, lângă Santa Magdalena. Ne-a plăcut peisajul superb de acolo, cu acea bisericuță și crestele ascuțite ale munților Puez Odler pe fundal.

Am mers de cel puțin trei ori acolo, de fiecare dată am lăsat mașina într-o micuță parcare amenajată la șosea, apoi am pășit către bisericuță, într-o urcare ușoară de aproximativ 15 minute. După aceea, de fiecare dată am urcat pe dealurile de vis-a-vis pentru a surprinde cadrul perfect cu aceasta și cu munții pe fundal.

Într-una dintre seri, duminica dacă îmi aduc aminte bine, crestele munților erau înzăpezite iar jos, lângă bisericuță, pășunea era încă verde.

Într-o alta, la două zile distanță, am avut parte de un apus superb, crestele munților Puez Odler colorându-se în nuanțe calde sub influența ultimelor raze de soare ale zilei.

Acolo este unul dintre cele mai frumoase locuri din Dolomiți, dovadă fiind numeroșii turiști și fotografi, din toată lumea, care erau împreună cu noi acolo. Nu mă înțelegeți greșit, vorbesc de maxim 10 persoane care se plimbau pe acolo, de fiecare dată. Poate pentru că era seară, pentru că în timpul zilei cred că mișunau mai mulți turiști pe acolo, cu tot cu autocarele lor.

În ultima seară chiar am stat de vorbă cu o fotografă din Canada care venise special acolo, pentru acel loc de poveste.

Noi vom reveni, cândva, cu siguranță…