De ce la plimbare prin Bulgaria? Poate și pentru fermecătoarele case-muzeu ce au aparținut personalităților locale

Bulgaria este cu siguranță una dintre destinațiile noastre de vacanță și weekend preferate, o țară în care ne-am simțiti minunat de fiecare dată și unde am descoperit o mulțime de locuri frumoase și interesante.

Și unde vom mai merge de câte ori vom putea, pentru a descoperi si altele… De altfel v-am tot oferit detalii despre plimbările noastre prin Bulgaria, chiar și idei de mini-vacanțe ce pot fi petrecute în anumite zone, la munte sau la mare.

Nu o să mai detaliez acum despre acele locuri. Am scris pe îndelete despre fiecare în parte. Am fost la mare, am făcut drumeții pe munți, ne-am plimbat alene prin câteva dintre cele mai frumoase orașe dar și sate bulgărești, am trecut pragul la mai toate muzeele ce ne-au apărut în cale… Clar este că este o țară extrem de ofertantă din punct de vedere al atracțiilor turistice.

Și în toate peregrinările noastre pe acolo am fost încântați în special de casele-muzeu ce au aparținut unor personalități locale, revoluționari, artiști, comercianți, negustori, poeți, scriitori etc…

Majoritatea construite în secolul XIX, înainte sau după perioada Renașterii Bulgare, renovate recent dar prezentate publicului așa cum erau ele atunci.

Fermecătoare, colorate, amenajate la interior într-un real stil balcanic, cu arome orientale, cu picturi murale pe unii dintre pereți, tavane cu lambriuri, adevărate opere de artă și ele… ce să mai, ne-am simțit minunat călcându-le pragul și vizitându-le. Ceea ce vă recomand cu drag și vouă…

Câteva imagini cu interioarele unor case muzeu vizitate de noi în Plovdiv, Panagyuriște și Kopriviștița, mai jos.

Și câte și mai câte mai sunt de văzut… de-abia aștept să descopăr altele, cât de curând…