Plimbare de după-amiază în jurul lacului Bodensee, în Styria

Era una dintre zilele mohorâte ale vacanței, cu cer acoperit de nori și cu dese reprize de ploaie. Vizitasem Castelul Vrăjitoarelor în cursul primei părți a zilei și în jurul orei 16.30 eram deja în camera de hotel. Mâncasem. Făcusem un somnic de 45 de minute. Și ne cam plictiseam. Nu aveam chef să dormim în continuare sau să ne uităm la televizor (chiar dacă aveam posturi în limba engleză și două posturi românești – TVR Internațional și ProTV Internațional).

Așa că m-am uitat afară pe geam, am văzut că ploaia se oprise și am hotărât să facem o scurtă plimbare în jurul lacului Bodensee, aflat aproape de Schladming, unde eram cazați.

harta_bodensee

Atenție, a nu se confunda cu lacul cel mare aflat la granițele dintre Austria, Germania și Elveția, numit tot Bodensee, cunoscut și cu numele de Constance. Lacul Bodensee din Styria este mult mai mic, îl poți înconjura în mai puțin de o oră, la pas.

bodensee_drum

Lacul Bodensee se află cam la 15 km de mers cu mașina de la Schladming. După ce am ieșit din șoseaua principală am condus pe drumuri destul de strâmte și cu multe serpentine prin sătucele de pe culmea muntelui. Există indicatoare către lac dar, cum se mai întâmplă, la o intersecție am luat-o într-o direcție greșită.

Și am mers. Și am tot mers. Pe un drumeag care se strâmta din ce în ce mai tare. Când s-a terminat asfaltul mi-am dat seama că este ceva în neregulă. Plus că drumul cu macadam pe care ar fi trebuit să mergem înainte nu părea să fie destul de larg. Pentru a întoarce mașina dacă făceam greșeala să conduc mai departe. Așa că ne-am întors acolo. Cât mai era loc. Și bine am făcut.

bodensee_intrare

S-a dovedit că pierdusem indicatorul la una dintre intersecții. După 15 minute eram din nou pe drumul cel bun. Am ajuns la parcarea de la intrarea pe drumul către lac. Am parcat și am mai mers pe jos încă 15 minute până la lacul Bodensee.

bodensee_pesti

Primul lucru pe care l-am văzut acolo a fost păstrăvăria de pe lac. Unde am hrănit păstrăvii dar și rațele, după cum se poate vedea în videoclipul de mai jos.

bodensee_5

Apoi am stat pe băncuță și am admirat panorama din jurul lacului, din al cărei punct central nu lipsea o cascadă.

Apoi ne-am plimbat ușor, fără să ne grăbim, în jurul lacului. Pe un drum accesibil, pe care poți merge chiar și cu un cărucior de copil. Sau pe care te poți plimba cu bicicleta. Am rătăcit în jurul lacului timp de vreo oră.

Am fi luat-o spre cascadă dacă era vreme mai frumoasă dar amenițarea constantă a ploii ne-a făcut să ne răzgândim.

Câteva imagini de acolo, în continuare.

cabana_bodensee

La ieșirea din parcul lacului ne-am oprit la cabana Seewigtalstuberl.

prajitura

Unde am degustat un delicios ștrudel cu brânză și fructe de pădure.

Apoi ne-am întors către hotelul la care eram cazați, pe aceleași drumuri strâmte dar pe care este o plăcere să conduci.

drum_2 drum_3