Două frumoase zile de toamnă, la pas prin Koprivshtitsa (în Bulgaria)

De când îmi doream să ajung acolo, în Koprivshtitsa (Koprivstița), cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase orășele din Bulgaria vecină.

Iată că am avut ocazia să petrec un frumos weekend de toamnă în acest minunat oraș, în care vă recomand cu drag să ajungeți dacă aveți ocazia.

Un orășel de munte, străbătut pe întreaga sa lungime de râul Topolnița, un orășel cu case colorate în stilul renașterii bulgare, înconjurate și apărate de ziduri înalte din piatră, cu porți zdravene din lemn masiv, mărginite de străduțe strâmte, tot pietruite, un orășel istoric care a dat Bulgariei unii dintre cei mai renumiți revoluționari ai săi.

Am străbătut Koprivshtitsa la pas timp de aproape două zile, cât ne-au ținut picioarele. Am vizitat șapte case muzeu de revoluționari sau poeți, unii dintre ei refugiați și pe la noi în acei ani de restriște, l-am luat la picior pe străduțele pietruite de jos și până spre coama dealurilor pe care se cațără, încercând să vedem cât de mult se poate într-un timp atât de scurt.

Momentan doar câteva imagini de toamnă din superbul orășel Koprivshtitsa care nouă ne-a rămas la suflet pentru totdeauna.

Revin cu alte impresii cât de curând.