După cele câteva zile petrecute la mare, am zis că trebuie să mergem și alte câteva la munte, eventual într-o zonă în care nu prea am fost. Și am ales Munții Retezat, localitatea Câmpu lui Neag, unde ne-am cazat la complexul turistic Cheile Buții.
Și unde ne-am simțit minunat, din toate punctele de vedere, atât din cel al cazării și al mesei, cât și al drumețiilor în natură pe care le-am făcut pe munte și pe la cascadele din zonă. 5 zile, 4 nopți de cazare, după care nu ne mai venea să plecăm de acolo.


Am fost cazați în cabana Poiana Soarelui, într-o cameră destul de mare, cu frigider în care am mai pus câte ceva la rece, curățenie exemplară, nimic de comentat din partea noastră.

Camera noastră nu a fost cu balcon, dar am avut unul chiar lângă ea, pe hol. Celelalte camere aveau balcon. Dar nu ne-a deranjat pentru că, v-am zis, am avut unul chiar lângă, unde am avut conexiune la internet pentru a mai lucra un pic.
De asemenea, atât în cameră cât și la restaurant există conexiune la internet destul de ok, foarte important de altfel într-o zonă în care conexiunile telecom sunt foarte slabe.
Am ales să facem rezervarea cu demipensiune, pentru că nu prea sunt restaurante multe în zonă și știam că după o zi petrecută pe munte, obosiți fiind nu prea mai avem stare să plecăm cu mașina să mâncăm cine știe pe unde. Iar alegerea a fost una chiar inspirată, pentru că tot ce am mâncat acolo a fost peste așteptări. Un raport calitate/preț excelent din punctul nostru de vedere.
Cazarea cu demi-pensiune costă 310 lei pe zi camera dublă. Doar cu mic-dejun, 210 lei. Prețurile sunt afișate și pe booking sau puteți suna direct la recepție pentru rezervări.

















În primul rând restaurantul, mare, cu o terasă generoasă și un design modern, ca afară. Aflat la parterul unui hotel ce va fi dat în folosință cam în doi ani și care va fi la standarde de lux, din câte bănuiesc eu (cu spa, piscină etc).
Micul dejun bogat, cu de toate, la standarde de 4 stele, inclus în prețul camerei dacă nu se dorește demipensiune. Are de toate pentru toți – ouă ochiuri, omletă, cârnăciori, crenvurști fierți, mezeluri, cașcaval, brânză, salată de vinete, zacuscă, fasole bătută, jumări proaspete și delicioase, cu ceapă, roșii, castraveți, salată, iaurt, fructe de tot felul, ba chiar și pepene etc. Ca să nu spun de tot felul de prăjiturle delicioase. Plus cafea espresso și apă cu lămâie, răcoritoare și fresh.
Mic dejunul campionilor, perfect pentru cei care vor să se hrănească bine înaintea unei ture de o zi pe munte.




















Clar, un mic dejun peste așteptările noastre.
La cină aveam dubiile noastre, credeam că vom mânca ceea ce gătesc gazdele, cum ni s-a tot întâmplat pe unde am mai fost pe la diverse pensiuni. O ciorbă și o tocăniță ceva, sau un șnițel, sau cine știe ce mâncăruri tradițional românești de casă. Dar, contrar așteptărilor, am avut parte de un meniu aproape a-la-carte, cu 15 feluri de mâncare din care să alegem, plus desert.

Ce poți cere mai mult? Porții mari, proaspăt gătite, foarte bune.















Și, pe lângă mâncarea delicioasă și îndestulătoare, personalul extrem de amabil ne-a făcut să ne simțim ca acasă. Bine primiți.








Bineînțeles că nu am stat doar la masă în complexul turistic Cheile Buții, ne-am bucurat cât s-a putut de mult, în clipele de răgaz, de măsuțele și băncuțele așezate pe pajiște, ba chiar am văzut chiar și locuri de joacă pentru copii. Și, să nu uit, sunt acceptați și cățeii la complex, iar al nostru ciobănesc maltez a fost extrem de fericit acolo.
Și am stat la taclale cu câteva familii venite și ele acolo cu patrupezii, care s-au jucat împreună sau s-au lătrat cu pasiune, în funcție de afinitățile lor câinești.

Și, după cum spuneam, de acolo sau din zonă pleacă multe trasee pe munte. De exemplu, am fost la cascadele Valea Mării și Lazăru, la 10km am urcat pe munte prin Cheile Scorota către stâna Scorota, pe traseul care duce pe vârful Piule. Chiar din complex pleacă traseul către cabana Buta (20km dus-întors) și mai departe către lacul Bucura. Și asta este doar ce am făcut noi în cele câteva zile. De asemenea, seara, după cină, ne-am plimbat până la Cheile Buții care sunt chiar acolo în spatele complexului.
Sunt mult mai multe trasee de bătut acolo în Munții Retezat, după zisele unora cei mai frumoși și mai spectaculoși din Carpați.
Despre tot ce am făcut acolo, voi reveni cât de curând.
De asemenea, cred că la toamnă vom reveni din nou pentru câteva zile aici la Complexul Turistic Cheile Buții, pentru că ne-a plăcut foarte tare.