Cele mai frumoase obiective turistice vizitate de noi în sud-vestul Germaniei

Deși proximitatea Alpilor ne este mai dragă pentru vacanțele noastre de vară, nu de puține ori ne-am plimbat și prin alte locuri frumoase, multe dintre ele concentrate și în sud-vestul Germaniei – în jurul lacului Bodensee, în Munții Pădurea Neagră, la granița cu Franța, dar și un pic mai sus, aproape de Frankfurt. O zonă destul de extinsă și în care pot fi petrecute mai multe vacanțe lungi, nu doar una.

Bodensee este cel mai mare lac din Europa, la granița dintre Germania, Austria și Elveția. Am fost pe acolo în două rânduri, o dată chiar am înoptat în apropiere de Lindau.

Lindau este unul dintre orășelele noastre preferate de acolo. Ne-am plimbat de câteva ori pe străduțele lui, i-am admirat casele frumoase, ne-am relaxat în portul său cochet.

Meersbug este un alt orășel de pe malul lacului Bodensee, la fel de frumos. Are și un castel care merită vizitat.

Iar panorama orașului Meersburg, văzută la o plimbare cu barca sau vaporașele, este superbă.

V-aș recomanda și o plimbare cu vaporul până la Insula Mainau, unde este amenajată o frumoasă și întinsă grădină botanică în aer liber. Poate fi luat chiar din Meersburg. Am vizitat toată insula timp de câteva ore, am mâncat acolo iar puștiulică s-a plimbat cu poneii.

Prin Munții Pădurea Neagră am petrecut chiar o întreagă vacanță de 10 zile. Și nu ne-am plictisit deloc. Am stat la un hotel de 3 stele în Baiersbronn, unde am mâncat cea mai delicioasă mâncare din Germania (eram cazați în regim demi-pensiune).

Gazdele extrem de atente, alegerea acelui micuț hotel a fost una inspirată. M-aș duce oricând acolo – Blume se numește.

Ca în orice zonă a Germaniei sunt o mulțime de obiective turistice acolo. Foarte multe castele și muzee, trasee de bicicletă și de plimbat pe munte, lacuri pentru plajă, băi termale etc. Și niște șosele superbe pe coamele dealurilor, pe care am condus cu o mare plăcere. Iar mâncarea și prăjiturile sunt cu totul altceva față de ce am întâlnit în Bavaria, mult mai bune, mai diversificate.

Iar berea este foarte bună…

În zonă am vizitat castelele  – Hohenzollern

…și Sigmaringen. Aparțin familiilor care au dat ultimii regi ai României.

În Stuttgart am mers în primul rând la Muzeul Mercedes

… dar am trecut și pe la frumoasa grădină zoologică Wilhelma.

Foarte tare ne-a plăcut în Triberg, unde ne-am plimbat pe la cascadă și dar și prin numeroasele magazine cu delicatese locale și suveniruri.

Iar Casa Celor 1000 de Ceasuri a fost unul dintre favoritele noastre. Dacă vreți să cumpărați un ceas cu cuc, acolo aveți de un alege.

Când ne întorceam din Alsacia am făcut un scurt popas și prin Baden-Baden, o stațiune de lux cu renumite atracții turistice.

Am trecut și pe la Donauschingen, să vedem celebra fântână construită pe unul dintre izvoarele Dunării. Dar tocmai atunci era în renovare.

Între două obiective turistice am întâlnit un micuț și cochet muzeu al satului, pe care l-am vizitat. Vogtsbauernhof se numește.

Shopping am făcut la Outlet-ul din Metzingen, nu unul foarte mare dar cu destule magazine.

Sus, spre Frankfurt am mers să vizităm castelul Eltz

…și la întoarcere către cazare ne-am oprit în frumosul orășel Sankt Goar, pe malul Rinului.

Cred că v-am dat câteva idei bune pentru o vacanță în această zonă a Germaniei.