Plimbare relaxată și un picnic în inima Bucegilor. Cu cățelul, cu prietenii.

S-a făcut aproape un an de zile de când n-am mai fost pe munte, nici măcar în afara Bucureștiului. Ultima noastră tură pe munte fusese cea de pe Olimp. Ba nu, mint, am mai fost în scurte drumeții pe la Șirnea și pe lângă lacul Mocearu din Munții Buzăului. Oricum, tot o veșnicie…

În orice caz, a trecut cam mult timp pentru iubitori de natură, drumeții și călătorii cum suntem noi. Dar viața nu este întotdeauna lapte și miere, cum ne-am dori cu toții.

Dar iată că primul pas timid a fost făcut, mai bine mai târziu decât niciodată. Am programat o plimbare relaxată cu prietenii în inima Bucegilor, un loc drag nouă și prin care am trecut de câteva ori, anume traseul către vf. Omu de la Telecabina Peștera.

Nu ne-am propus să facem o tură lungă, ci doar o plimbare relaxată și un picnic aproape de Cascada Ialomiței. Ne-am dorit să ne bucurăm de natură fără un efort susținut, mai ales că era prima tură pe munte pentru noul membru al familiei noastre – Rocky, un bichon maltez drăcos, iubitor și jucăuș care ne încântă și ne înseninează zilele de aproape șase luni.

Pentru el a fost o primă tură de test, pentru că nu știam dacă va face față la un traseu mai lung față de ce este obișnuit pe lângă bloc sau prin parcurile bucureștene.

După cele aproape 4 ore petrecute pe munte am ajuns la concluzia că năzdrăvanul are energie cât noi toți la un loc, i-a făcut mare plăcere să zburde pe acolo. Nu a avut astâmpăr.

A văzut pentru prima dată măgăruși, vaci, la care a lătrat cu nesaț, ba și pe câinii de la telecabină i-a luat în primire. Nu a iertat nimic. Cu oițele a fost mai prietenos, o fi crezut pesemne că este o turmă de bichoni giganți… )))

Pe Rocky l-au luat în primire copiii prietenilor noștri, au alergat cu el în toate părțile așa că, noi, părinții, am mers agale și am povestit tot ce era de povestit de când nu ne-am mai văzut (de la tura spre vf. La Om din Piatra Craiului).

Ajunși aproape de cascada Ialomiței am întins păturica și am deșertat desagele cu mâncare – brânzeturi, mezeluri, ouă fierte, ba chiar și un pate de ficat de porc, pe care am pus roșii ca în reclama de la televizor, cu pâine de cuptor cumpărată dis-de-dimineață din Comarnic.

Ne-am înfruptat cu nesaț acolo în inima Bucegilor și ne-am simțit mai bine ca în orice restaurant, împresurați de minunatele peisaje și la taclale, cu prietenii. Ce poate fi mai frumos, mai plăcut?

Ba chiar și mr. Rocky a mai furat câte ceva de pe masa întinsă, că e pofticiosul pofticioșilor.

Am mai fi vrut să zăbovim, ba chiar să mergem și înspre cascada Doamnele, dar un nor gros de ploaie a acoperit toată valea și am luat-o repejpr către parcarea de la telecabină. Ploaia deasă cu tunete și fulgere a venit și ne-a udat destul de tare, dar fără să reușească să ne șteargă zâmbetul și entuziasmul de pe chipuri.

A fost o zi frumoasă. Iar Rocky s-a comportat exemplar, peste așteptările noastre, așa că de acum încolo îl vor aștepta ture mai lungi, în care se va bucura alături de noi de frumuseți și experiențe minunate în natură.

Doar câteva imagini dintr-o plimbare minunată.

Ceea ce vă dorim și vouă!

Apropos, nu este un traseu greu, ba din contră, destul de ușor. Câteva pante dar nu extenuante, oricum acolo pajiștile sunt întinse și vă așteaptă pentru picnicuri in familie sau cu prietenii.

Dar vă recomand să aveți cu voi întodeauna pelerine de ploaie și haine adecvate, pentru că doar în câteva minute vremea se poate schimba pe munte. Și din soare vă puteți trezi într-o adevărată furtună.